Pak nu je plek voor hét FPR event op 21 februari!

8 februari 2024

Op 21 februari organiseren we een super tof event in Podium Islemunda. Vertegenwoordigers van het Nederlands Filmfonds vertellen alles over het indienen van een filmplan, Nienke Korthof van Tangerine Tree praat je bij over het schrijven van een goede aanvraag en D.O.P. Rieks Soepenberg geeft een workshop licht- en cameratechnieken. En vergeet natuurlijk het netwerken niet…

Programma:

  1. Technische workshop met een trainingsacteur

In deze workshop wordt een technische les gegeven in camera -en lichttechnieken door cinematograaf Rieks Soepenberg en trainingsactrice: Jennie Cruz Calvo. In deze workshop wordt op het podium een setje gebouwd met lampen en een camera waarbij de cinematograaf aan de hand van bepaalde technieken en veranderingen zal uitleggen wat de invloed ervan is op het verhaal en het spel van een acteur. De trainingsacteur geeft hierbij ook handvatten voor het werken met de camera en speltechnieken voor het inspelen op de techniek, waardoor het spel beter overkomt. De workshop is een samenwerking tussen spel en techniek waarbij het publiek de directe gevolgen van veranderingen op het scherm in de zaal ziet.

  1. Masterclass subsidieaanvragen & filmplannen

In het tweede deel van de avond worden door het Filmfonds, Tangerine Tree en de VPRO tips gegeven over het doen van subsidieaanvragen en het schrijven van filmplannen. Het is een presentatie over de do’s and don’ts van het doen van aanvragen. Hoe schrijf je een goede regievisie? Hoe val je het beste op? Op deze zaken wordt antwoord gegeven door de mensen die al veel aanvragen hebben geschreven en de taal het beste kennen. 

18:30 – 19:00 Inloop – 15min voor aanvang deuren open 
19:00 – 20:15 Programma 1: Technische workshop met trainingsacteur
20:15 – 20:45 Pauze en netwerkmogelijkheid
20:45 – 22:00 Programma 2: Masterclass subsidieaanvragen en filmplannen
20:45 – 22:00 Programma 2: Masterclass subsidieaanvragen en filmplannen
20:45 – 22:00 Programma 2: Masterclass subsidieaanvragen en filmplannen
22:00 – 23:00 Afsluiting en netwerkborrel

Koop hier een kaartje en verzeker je van een plek voor dit leuke en leerzame event.