Diana Al-Halabi wint RTM Pitch 2023

6 juni 2023

De Rotterdams-Libanese beeldend kunstenaar en filmmaker Diana Al-Halabi heeft de RTM Pitch van dit jaar gewonnen met een korte film over een absurdistische modeshow in de Maastunnel. Ze ontvangt 20.000 euro voor haar project The Battle of Empty Stomachs.

International Film Festival Rotterdam – IFFR en de Gemeente Rotterdam kennen de subsidie toe voor een korte experimentele film over voedselongelijkheid en migratie. Het project krijgt deskundige begeleiding en gaat in première tijdens IFFR 2024 als onderdeel van RTM, het festivalprogramma toegewijd aan Rotterdamse makers en films.

Vanja Kaludjercic, festivaldirecteur: “Dit is het vierde project dat wordt gefinancierd via RTM Pitch, een cruciaal programma dat bijdraagt aan de ontwikkeling van de Rotterdamse filmscène. De uitverkochte RTM-dag tijdens IFFR 2023 was geweldig – we kijken uit naar de volgende editie en de première van Al-Halabi’s gedurfde project.”